Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Villor ritade av Josef Frank

Några av Falsterbos mest berömda villor: Villa Claesson, Carlsten, Seth, Låftman och Wehtje ritades alla mellan åren 1924 och 1936 av den österrikiske arkitekten och formgivaren Josef Frank, född 1885.
Frank själv, som emigrerade till Sverige 1934 tillsammans med sin svenska fru, bodde i ett sommarhus på Storgatan i Falsterbo.

Det var Josef Frank som myntade uttrycket ”accidentism”, vilket betecknade en ny och ledigare formgivning.

Samma år som Frank kom till Sverige blev han medarbetare på Svenskt Tenn. Snart började han motsätta sig modernismens stela ideal som dominerade Svenskt Tenns sortiment och utvecklade istället sin helt egna stil där mänsklighet, bekvämlighet, hemtrevnad, elegans, färg och estetik stod i centrum.

Franks sofistikerade och originella möbler kom snabbt att knuffa undan den modernistiska stilen och Svenskt Tenn gick från att ha stått för den strama funktionalismen till att introducera Josef Franks generösa och gränslösa stil.
Under sin tid på Svenskt Tenn samarbetade Frank med företagets grundare; Estrid Ericson. Deras gemensamma förkärlek för tidlös kvalitet samt österländsk konst och arkitektur resulterade i ett mycket lyckat kompanjonskap som kom att bestå i 33 år, fram till Josef Franks död 1967. 


AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com