Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Mopperun - Invasion i Östra Grevie

Loppet för alla moppefans

Det årliga Mopperun i Östra Grevie var varje år en stor succé för arrangören East Grevie Supers ända fram till sista loppet 2019. (SE VÅR HYLLADE FILM)
Loppet som startade 1999 har blivit något av en folkfest där det i första hand inte är viktigt att vinna utan att ha riktigt kul med likasinnade.  Från 2010 har Mopperun även titulerat sig ”internationell tävling” då fyra mopedförare från Tyskland deltog.   Monarker, Mustanger, Puchar, Crecentar, Zündappar, Örnar, Rexar och många, många fler. I Mopperun finner de flesta märkena.I full fart mot målet efter två mil på granna Söderslätt… Johan Palmfält tog med sig en ”spätta” på bara 10 kilo i den hemmabyggda sidvagnen ”…för annars hade moppen inte orkat köra hela loppet…”
…men fler och fler ”spättor” ställer upp år efter år i Mopperun.I  Mopperun hittar du alla varianter av moppar, från hemmabyggen till gamla klenoder..
Efter avslutat lopp gäller det att få ”hästen” på trailern igen.
För att kunna få stå överst på den eleganta prispallen gäller det inte bara att komma runt utan även att klara de kluriga frågorna längs banan.…och efter ett tuff lopp måste man även ha en grillad, det hör liksom till
moppekulturen. Därför slingrade sig köerna långa när loppet var slut.
Foto: Leif Almö


AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com