Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Västra Ingelstad

Västra Ingelstad är ytterligare en av de byar i Vellinge kommun där Edvard Perssons  berömda landsväg går igenom.  Idag är det väg 101 som delvis passerar utanför.  Byn med idag 750 invånare har förmedeltida anor och fick en kyrka kring 1000-talet. Den första skolan byggdes 1813.

Västra Ingelstad Station  
Den ”nýa” stationen invigdes  december 2015.  Redan 1898 var här en järnväg och stationen hette fram till 1910 Månstorps men var sedan Västra Ingelstad fram till järnvägen upphörde 1973.
På bara 8 minuter når du Malmöstationen Svågertorp och ännu bättre, vill Västra Ingelstadarna  besöka  den vackra grannbyn Östra Grevie tar tåget bara 3 minuter.  På mindre än en timme kan du vara mitt i centrala Köpenhamn på Hovedbangården.  Mer här.

Västra Ingelstads kyrka är från 1100-talet
Västra Ingelstads kyrka ligger vackert på en kulle. Är romansk och uppfördes redan på 1100-talet. Den första kyrkan var troligen av trä.  På 1300-talet uppfördes vapenhuset som förr användes som vaktlokal och för förråd av vapen när det inte var fred.  Tornet i dagens version är från 1894. Ett medeltida altarskåp, tillverkat i Antwerpen år 1520 och en predikstol från 1600-talet är konstskatter väl värda ett besök.      


Glada 10 åringar firar vinsten i seriepremiären

Västra Ingelstad Idrottssällskap (VIIS)
En av Vellinge Kommuns mest aktiva föreningar är Västra Ingelstads IS som grundades redan 1974

Med tre sektioner. Fotboll, Innebandy, Gymnastik erbjuder VIIS träning för alla. Störst är fotbollen med allt från knattelag till seniorer. Och givetvis är där lag för både killar och tjejer.  VIIS arrangerar varje år tre populära fotbollscuper Månstorpscupen ,  Jordholmen Cup och Kycklingcupen.  Läs mer här.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com