Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Skanör

Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare. Denna storhetstid berodde på att de stora mängderna sill som fanns längs kusterna vilket lockade fiskare och köpmän från hela världen till de två städerna. Ett flertal korsvirkeshus finns bevarade, en av Nordens äldsta kyrkor med anor från 1100-talet och ett välbevarat vackert gammalt rådhus.

Skanörs hamn

Här finns även en hamn där imponerande segelbåtar ligger reling vid reling med mindre farkoster. En populär hamn även för danska och tyska seglare. Det är dessutom nära till den pittoreska "stadskärnan"! Förutom gästplatser finns det 165 fasta platser där en röd/grön skylt visar om platsen är ledig. Vellinge kommun satsar dessutom extra hårt under de kommande åren för att göra hamnområdet ännu mer attraktivet. Skulle du ha svårt att hitts till Skanörs hamn är "adressen": N55°25,0' E12°49,7'

Nya "Badhytten"

Tillsammans med Falsterbo är Skanör en klassisk badort sedan 1800-talet och båda sidor om Skanörs Hamn ligger kilometer långa stränder med vit knarrig sand. Var passar därför bättre än att strategiskt lägga Badhytten, hela Näsets nya vattenhål, vid småbåtshamnen och där Skanörs södra strand börjar.

Sillamarknaden

Än idag ligger sill Skanörborna varmt om hjärtat; första veckoslutet i juli varje år går Sillamarknaden i Skanörs hamn av stapeln, en tradition sedan 1968. Hit kommer folk från hela Skåne för att köpa hem diverse delikatesser från havet eller få en god lunch där bland annat sillburgare med mos eller ål står på menyn. Men året om kan du även köpa nyfångad fisk direkt från en av "hoddorna" nere vid hamnen.

Gässens högborg

Skanör är dessutom berömt för värnandet om den skånska matkulturen; Inte minst stekt gås med tillbehör och svartsoppa på Mårtensafton har gjort Skanörs Gästgifaregård till alla gåsälskares vallfartsplats. För att visa gåsens betydelse hyllas den varje sommar genom att en gåsapiga och gåsapåg vallar gäss i Skanör. Dessa blir sedan i slutet på året extra delikata då de vallats runt hela sommaren.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com