Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Falsterbo Horse Show

Foto: Leif Almö
Ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, Falsterbo Horse Show arrangeras varje år i juli i Falsterbo. 2008 kom över 60 000 åskådare för att se den svenska och internationella ryttareeliten tävla i banhoppning och dressyr.

Från 2007 har även statusen höjts ytterligare på tävlingen, numera är man en av de få tävlingsarenorna i Europa som får använda CHIO, Concours Hippique International Officiel, på tävlingen. Bland annat innebär detta att man får arrangera nationstävlingar i flera grenar. På programmet står även varje år Nationshoppning, derby, Grand Prix och Scandinavian Open samt 7-årschampionatet. 
 
Men Falsterbo Horse Show är så mycket mer, här arrangeras under tävlingsveckan utställningar, familjedag och till och med hundar och kaniner får visa upp sina färdigheter i banhoppning. Även om kaninhoppfinalen går på stora gräsplanen är det på egen ”kaninbana” för att undvika alla missförstånd. 

Mer information hittar ni på den officiella hemsidan: Hemsida >>
 AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com