Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Falsterbokanalen - ett eldorado

Idag är den 1600 meter långa Falsterbokanalen en populär småbåtshamn vilken ligger mellan Höllviken  och Ljunghusen. Det perfekta stoppet för alla båtburna med full service; . toaletter, duschar, bastu, klubbhus och miljöstation. Det finns en restaurang i direkt anknytning till hamnen. Men även för bilburna besökare, härifrån kan du vandra från Öresund till Östersjön.

Bland annat kan alla hamngäster gratis låna cyklar, en av Sveriges bästa stränder finns i direkt anslutning till kanalen.. Och är du både seglare och golfare finns bra golfbanor i närheten.

Tack vare tyskarna byggdes denna kanal. De började 1939  minera vid den svenska territorialvattengränsen vilket innebar att svenska handelsfartyg  inte  kunde gå in i Östersjön utan risk. Efter 3 veckors utredning  beslutade riksdagen att bygga kanalen och 1 augusti 1941 passerade första fartyget. 

Höllviksbron vilken  går över kanalen är öppningsbar  för att större segelbåtar skall kunna passera. Den har en segelfri höjd på 3,9 meter och max djupgående är 4 meter. 15 april - 30 september är det öppning varje heltimme 06.00-22.00, utom 08.00 och 17.00. 

Läs mer på Falsterbokanalens båtklubbs officiella hemsida: http://falsterbokanalen.se/
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com