Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Höllviken

Största orten i Vellinge kommun är HÖLLVIKEN, MED RÖTTER FRÅN VIKINGATIDEN,  vilken med sitt strategiska läge utvecklats under de senaste 50 åren från populär badort och mest sommarboende till åretruntboende. På ena sidan Östersjön med en halvmil lång vit sandstrand med sandklitter, på andra en långgrund strand mot Öresund, vilken blivit populär bland surfare.  


Falsterbokanalen - ett eldorado

Ett eldorado för alla seglare och det perfekta stoppet för alla båtburna. Idag är den 1600 meter långa Falsterbokanalen med den öppningsbara Höllviksbron en populär småbåtshamn med utmärkt service och restaurang. Det finns massor av butiker och restauranger i Höllviken och du når snabbt Malmö eller Köpenhamn med buss 300.
Läs mer »

Kämpinge Strandbad

Detta är en av Sveriges 8 bästa badstränder 2017.  En lång vit sandstrand vid Östersjön, långgrund vilket gör den extra barnvänlig. För de som vill hoppa direkt i havet finns sedan 2015 även en brygga, sponsrad av Vellingebor,  för de som vill hoppa i Östersjön. Det finns två kiosker vid stranden.

I en änden av den mer än kilometer långa stranden finns Kämpinge Vattenskidklubb och i dem andra Falsterbokanalen.  Här finner du även bästa parkeringsmöjligheterna.


Skulpturpark / Open Air Museum

Längs väg 101 finns en unik skulpturpark där Höllviken möter Öresund.  Fem praktfulla skulpturer av skulptören Gudman Olovson på temat "Livet" och en av skulptören Peter Mandri. Läs mer

Men det finns ytterligare en staty. Kassandra   (1996), gjord av Peter Mandl, född 1947 i Prag, kom till Sverige 1968, bor i Påarp


Foteviken Vikinga Stad

En favorit bland  museum i Sverige. Även om det officiella namnet är Fotevikens Museum är Foteviken Vikinga Stad så mycket mer.  Här finner du en unik vikingastad, placerad på historisk mark  där dels ett stort slag  stod  1134 mellan danska vikingar , dels fanns Skandinaviens största marknadsplats, Hallör, här . På den tiden var Skåne Danmarks kornbod, precis som Skåne är idag för Sverige!
Läs mer


Höllvikens Bibliotek

Ett biblotek placerat "mitt i byn" vilket genom djärva grepp har höjt intresset för böcker bland såväl unga som gamla i Vellinge Kommun.  Att dessutom vara inrymt i en fastighet där arkitekten  vågat ta ut svängarna är ett extra plus. Huset är ritat av arkitekt Thomas Sundback, A-design Arkitektkontor.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com