Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Falsterbo

Falsterbo var en gång tillsammans med Skanör en av Nordens största städer. Idag har den minskat betydligt men kvar finns korsvirkeshusen och de stenlagda gatorna. Sedan slutet på 1800-talet är Falsterbo en av de klassiska badorterna och den milslånga stranden bjuder tillsammans med andra städer i Vellinge Kommun på Sveriges bästa bad.

Falsterbo Strandbad - för kropp och själ

Falsterbo Strandbad är en arkitektonisk pärla inbäddad i tallskogen bara ett stenkast från den sköna Falsterbostranden. Ett upplevelsehus med Konsthall, Naturum, Vellinge Turistcenter och restaurang. Dessutom lätt att parkera året om. 
Läs mer »

Falsterbo Horse Show

Ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, Falsterbo Horse Show arrangeras varje år i juli i Falsterbo.
Läs mer »

Falsterbostranden

En av Sveriges 8 bästa stränder 2017. Ytterligare 2 ligger i Vellinge Kommun vilket gör att  3 av Sveriges 8 bästa stränder finns här. Falsterbo Stranden bjuder på kilometrar av vit mjuk strand. Bäst parkering finner du vid Falsterbo Strandbad.  

Måkläppen

Naturreservatet Måkläppen är ett fågel- och sälparadis i värdsklass. En "ö" som ständigt ändrar form och storlek. 1 november till 31 januari kan du gå in i naturreservatet. Resten av året kan du gå ända fram till "gränsen" vid Falsterbo Golfbana där du har strålande utsikt. Lättaste vägen att hitta hit är om du går via Falsterbo Fyr.
Läs mer »

Falsterbo Fågelstation

Här träffas fågelskådare från Skåne som resten av världen. Flyttfåglarna passerar här dagligen i 100 000 tal från slutet av augusti till oktober. Rekordet en och samma dag är över 1½ miljon!  När du vill fågelskåda i grupp är samlingsplatsen vid Falsterbo Fyr.
Läs mer »

Falsterbo Fyr

Här finns Sveriges äldsta fyr med anor från 1230-talet då danske kungen Valdemar Sejr skickade ett privilegiebrev med bland annat texten "…av kärlek till alla handelsmän, att man uppför ett tydligt märke i Falsterbo, för att undvika fara för de seglande,".  1635 byggdes en vippfyr, en ställning med metallkorg vilken eldades med kol.  Korgen lyfts upp och ner med en hävstång upp tll sex gånger per timme för att fyllas med kol.

Dagens fyr stod klar 1795. Fram till 1843 eldades "signalen" med kol  varefter  tornet utrustades med linser som lystes upp med olja. 1936 blev det elektricitet, 1972 automatiserades den och 1990 släcktes fyren. Idag är fyrvaktarbostaden i fyren museum.  

Konstgallerier

Motorn för konstlivet i Falsterbo är Vellinge Kommuns konsthall på Falsterbo Strandbad. Konstgallerier i Falsterbo:

Konsthallen på Falsterbo Strandbad
www.falsterbostrandbad.se

Galleri Magasinet
www.galleriengleson.com

Galleri Palm Falsterbo
www.galleripalm.se

Galleri Stallet
www.galleriengleson.com
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com