Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Näringsliv

Alltid i topp när det gäller företagsklimatet. Därför är det inte konstigt att Vellinge kommun år efter år hamnar bland de främsta när Svenskt Näringsliv utser de kommuner vilka har landets bästa företagsklimat. *

En längre målmedveten satsning från kommunen inom tjänste- och kultursektorn är en av många förklaringar till förstaplatserna, i år 2007 och i fjol. Lägg till detta en andra plats 2005 och alla förstår att alla topplaceringarna inte är en tillfällighet. Dessutom går kommunen mot strömmen genom att konkurrensutsätta inte minst den egna verksamheten genom att lägga ut den på entreprenad.  

Vellinge är kommunen som vimlar av entreprenörer och småföretagare, närmare en av tio driver egen verksamhet.  Hade Vellingeborna fått bestämma, så hade Sverige idag haft euron som valuta, inte mindre än 67 % röstade ”ja” vilket bevisar den starka europeiska förankring det finns i kommunen.  I Vellinge tätort finns även en industriby med många expansiva tillverkningsföretag.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com