Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Golfklubbar i Vellinge

Om du vill kombinera det bästa från två världar, alltså suveräna golfbanor och unik natur, så är Vellinge kommun den perfekta platsen för dig.

Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. 

I Vellinge kan du spela golf i stort sett året runt, då våra vintrar oftast är mycket milda, något som en stor del av Näsets boende just gör. Här är det nämligen mer regel än undantag att du möter likasinnade med golfvagnen i släptåg då du är på väg till din favoritbana.

Falsterbo GK

Falsterbo GK kan stoltsera med att vara Sveriges tredje äldsta golfklubb. Denna anrika förening bildades nämligen redan 1909 och har idag cirka 1250 medlemmar. Med en sådan lång historia finns det såklart flera ljusglimtar i klubbens förflutna. Bland annat minns man år 1963, året då EM för herrar gick av stapeln i Falsterbo och i publiken satt ingen mindre än kung Gustav VI Adolf, och 1968 uppvisningsspelade dåtidens golfmästare Arnold Palmer på Falsterbo GK :s bana inför hela 5000 entusiastiska åskådare!
Falsterbo Golfklubb har genom åren stått som värd för flera stora tävlingar, bland annat det internationella evenemanget svenska PGA-mästerskapen.

http://www.falsterbogk.com/

 

Flommens Golfklubb

Flommens Golfklubb i Falsterbo är en av landets få äkta linksbanor, vackert belägen i Flommens naturreservat på Falsterbonäset.
Namnet kommer från den grunda strandsjö, Flommen som slingrar fram längs  fairways och greener och som ger banan dess speciella karaktär. 
Banan byggdes om i flera etapper, allteftersom mer mark släpptes till. 1966 kunde banan utökas till 18 hål, ritad av medlemmarna Stig Kristersson och Stig Bergendorff. 

2005 firade Flommens Golfklubb 70 år. Några av de ungdomar som var med och bildade klubben 1935 är fortfarande aktiva golfare och medlemmar i klubben! 

Golfspelet i klubben blev redan från början ett spel för gemene man, en folksport av skotsk typ. Medlemmarna rekryterades ur ortsbefolkningen, till skillnad från grannklubbarna. Klubben blev efterhand en föregångare för breddningen av golfen i Sverige.  

http://www.flommensgk.se/

 

Ljunghusens golfklubb

Bara ett fåtal meter från Ljunghusens golfbanor skvalpar Östersjöns vågor in mot stranden och uppe på land betar korna fridfullt på Skanörs Ljung. 

Ljunghusens vackra omgivningar är minst sagt unika bland europeiska golfanläggningar. Banan ligger i ett naturreservat och gränsar till en stor naturskyddad våtmarkshed. Flera av hålen har bara några meter till Östersjöns vita sandstränder.

Ljunghusens golfklubb grundades 1932 och blev 1965 först i landet med att ha 27 hål. 

http://www.ljgk.se/

 

Söderslätts golfklubb

Här kan du välja mellan att utmanas av den lagom tuffa 18-hålsanläggningen, eller träna upp dig på antingen en 9-håls korthålsbana, puttingreen, två chipping-greener, drivingrange, fält för egna bollar, eller ett hål för korta järn och bunkerspel. Här är valmöjligheterna många!

Spelar gör du mitt i den ljuva, skånska lantmiljön, omgiven av åkermark.

http://www4.golf.se/soderslattsgk/

 

Vellinge golfklubb

Klubben bildades 1988, invigdes för spel den 19 maj 1991 och är invald som medlem i Svenska Golfförbundet. 

Vellinge GK:s inlandsbana är svagt kuperad, ligger mitt i det öppna, skånska landskapet och för den som är sugen på en utmaning är de tio hål som är berörda av både vatten och vind riktiga guldkorn!

http://www.vellingegk.se/

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com