Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Gåsaloppet i Skanör

Festligt Gåsalopp drar storpublik
Varje år arrangeras på midsommarafton i idyllen Skanör det fartfyllda Gåsaloppet vilket numera är en riktig folkfest. Det är en lagtävling och de som deltar  behöver inte vara i topptrim men det gäller att ha bra koordination, se vår film så förstår ni varför. Man tävlar på en bana som är 1052,3 gåsameter. Då en vanlig svensk meter är 1,39 gåsameter innebär detta att loppet är 757,1 ”riktiga” meter. Man startar vid  Apoteket på Östergatan och har målgång vid Rådhuset.
Det gäller inte bara att komma först...
Visst  är det en tävling där de som gör loppet på bästa tid får pris. Men även för att få priset ”Bästa klädsel” har genom åren allt från vikingar till fantasikostymer kämpat sig fram till stärkta av åskådarnas jubel. Det mest underhållande laget under senare år är ”Bad Taste” vilka med sången ”Pål har köpt en badboll” (original av Galenskaparna & After Shave) fick massor av applåder och bjuddricka på sin turné längs Östergatan.
 
Publiksuccé
Gåsaloppet vilket startade 1984 är varje år en stor publiksuccé när det arrangeras på midsommarafton. Start 12.30 vid Bäckatorget i Skanör.

Läs mer & Anmälan -->

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com