Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Sport

Vellinge Kommun har ett stort utbud av idrottsföreningar för alla åldrar inom hela kommunen.  Vellinge har inte mindre än fem golfklubbar , fyra fotbollsklubbar, fyra innebandyklubbar och många andra idrotter du kan välja. Vellinge.com presenterar här klubbar du kan kontakta.

I allsvenskan spelar Höllviken Innebandyförening, Kämpinge Gymnastikförening tillhör världstoppen i hopprep, proffsboxaren Klara Svensson kommer från Höllvikens Boxningsklubb och det finns många andra .


Fotboll är som i så många andra kommuner den största idrotten och det lag som är  högst upp i serierna är BK Höllvikens vilka spelar i Division 1 Södra Götaland. Även tennis är en av de stora individuella sporterna och bland annat storstjärnan Mikael Pernfors kommer från Höllviken.
 Det finns även tre livaktiga ridklubbar; Lillhagens Ridklubb, Skanör Falsterbo Ridklubb och Vellinge Hästsportförening.

Vindsurfing är förstås en favoritsport för många bland Vellinge kommuns invånare. Få platser i Sverige bjuder på bättre möjligheter då man både har Östersjön och Öresund som omfamnar Näset.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com