Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Vikingastaden i Foteviken

I ett sällsynt naturskönt område nära stranden och Höllviken brer den ständigt växande Fotevikens Vikingastad på hela 70 000 kvadratmeter ut sig. Här visar man med stor entusiasm och inlevelse hur ett dåtida samhälle fungerade samt vilket fantastiskt historiskt och maritimt kulturarv vi fått här i Skåne.

Detta annorlunda museum som drar fler och fler besökare för varje år kan bland mycket annat stoltsera med att vara världens enda ”vikingareservat”. 
När man kommer till Fotevikens vikingastad kan man få känslan att man just färdats i en tidsmaskin. 
Man kliver nämligen rakt in i ett nyuppbyggt vikingasamhälle med hus från 1000-talet rekonstruerade i full skala, och omges av fascinerande spår efter människor så långt bak som till stenåldern. Här är allt skapat efter gamla hantverksprinciper, historiskt källmaterial och arkeologiska fynd.

Fotevikens vikingastad är den ultimata platsen att besöka för den som är intresserad av vikingarna och deras leverne. Hit kommer långväga gäster för att få bo på typiskt vikingasätt i vikingahusen (lite mer moderna boenden finns för den som föredrar det). Här har man chans att uppleva en unik kultur samt god mat och dryck på Krog Viking, där maten är av ypperlig skånsk kvalitet.

Varje år arrangerar denna vikingastad ett nytt ”Slaget vid Foteviken”. Deltagarna av det träningsläger som då anordnas samlas på den strand där det stora slaget ursprungligen stod den 4 juni 1134, och kampen sätter på nytt igång, dock på ett något fredligare vis.

Sista veckan i juni varje år äger vikingamarknaden rum, som med sina 500 vikingaaktörer från olika länder, är en av Nordens största. 

Detta händer i Foteviken Vikingastad: http://www.fotevikensmuseum.se/d/aktiviteter/program
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com