Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Falsterbo Bird ShowFalsterbo Bird Show är ett internationellt evenemang som äger rum varje år under första helgen i september.

Falsterbo Bird Show är på Falsterbo Strandbad och från 2016 även på Naturum Falsterbo som har konsthall, turistcenter och utsiktsplattorm på byggnadens tak. Evenemanget bjuder på många trevliga och intressanta aktiviteter kopplade till fåglar och fågelskådning för alla, oavsett förkunskaper. På programmet står även naturguidningar, intressanta föredrag, underhållning, barn- och familjeaktiviteter, ringmärkning av fåglar samt en mässa där föreningar och friluftsföretag visar upp sina verksamheter och varor.
 
Falsterbo Bird Show är årligen återkommande och avslutas första söndagen i september med Bivråkens Dag som är ett evenemang vilket startade1992 och blev Falsterbo Bird Show 2010.
 
Falsterbo Bird Show skall skapa ett ökat intresse för fåglar, en starkare opinion för fågelskydd och naturvård samt generera ekonomiskt överskott för att kunna hjälpa till att skydda våra utsatta fåglar. Falsterbo Bird Show vänder sig till alla som är intresserade av fåglar och natur.
 
Läs mer:  www.falsterbobirdshow.com 
   
 
 

Världsmästare och fågelskådare invigde Falsterbo Bird Show 2017
Att inviga Falsterbo Bird Show var en ny upplevelse för förre världsmästaren i boxning Armand Krajnc som numera även kan kall sig "Fågelskådare". Inför en rekordpublik på Falsterbo Strandbads terrass intervjuades Armand innan han förklarade evenemanget för invigt.
Att vara målmedveten är en förutsättning för att bli världsmästare i boxning och därför var det inte någon överraskning för de som känner Armand att han knep en 2:a plats i SVT´s   tävling  "Det stora fågeläventyret".  Under intervjun berättade han att innan han fick frågan om han ville vara med i SVT´s satsning var det familjens undulat hemma som han bäst kände till i fågelvärlden. Men det var bara till att läsa på för är man tävlingsmänniska måste man satsa för fullt för att bli bäst. Och det lönade sig;  Finalen var i Peru och det var först i sista tävlingsmomentet som han och hans tävlingspartner Frida Johnsson  förlorade. "Det sved, jag vill alltid vinna. Men kul var det" säger Armand. Efter följde givetvis autografskrivning, Armand är populär i alla åldrar.
I övrigt var det ett välplanerat evenemang med ett 40-tal utställare och massor av seminarier under dagarna tre. Och visst fick fågelskådarna sitt lystmäte med såväl bivråkar, glador men även storkar som passerade.
Förutom stor publik vid Falsterbo Strandbad passade många på att ställa upp kikarna vid Ljungens fria vidder.

Var: Falsterbo Strandbad, Falsterbo
När: 1-3 september 2017

Foto: Leif Almö


AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com