Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Rekordinvasion i Östra Grevies
Mopperun 2016!

2016 års Mopperun, det 17:e loppet blev en megasuccé.

Det var en nöjd Gunnar Jalling , Östra Grevies "Moppegeneral", som kunde konstatera att 693 mopeder kom till start vid årets upplaga av Mopperun. Rekord i antal deltagare för Östra Grevie, om det är näst bäst eller tredje bäst i Sverige vad gäller antal deltagare diskuteras.

Klicka på bild för större helskärmsformat

Men det blev även rekord på andra plan. Alla vet att när man har korsat den skånska slätten måste man ha något att äta och för en äkta moppefan är det i första hand en rätt som gäller: En grillad med bröd. Mopperuns grillmästare stod beredda med 1200 korvar vilka snabbt gick åt. Även ärtsoppan gjorde succé, "delikat" ansåg man vilket bara visar att det finns okända mästerkockar i denna den vackraste byn på hela Söderslätt.

Och visst är Mopperun en internationell tävling. Där var tävlande från Leipzig, Danmark men även från Svealand och då bland annat ända från Uppsala. Och som vanligt både tjejer och kíllar i alla åldrar från när och fjärran.

"Nu siktar jag och mina proffsiga kolleger på att 2017 skall vi spränga 700-vallen, det vill säga försöka slå svenskt rekord i antal moppar som kommer till start" avslutar Gunnar Jalling.

Se vår hyllade film om Östra Grevies Mopperun »

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com