Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Mopperun 2019 firar 20 år med rekord!

När Mopperun, Östra Grevies eget "Indy 500", firade 20 årsjubileum gjordes detta med besked. Cirka 715 mopeder for iväg i ett härligt blågrått moln på en skön dag utan någon lilla Greta eller en massa miljöpekpinnar. Ett stort grattis till alla i East Grevie Supers kommitté för ett som vanligt schangdobelt evenemang.

Östra Grevies årliga megashow blev som vanligt en stor succé med rekord i antal startande. Och visst är det en riktig folkfest med alla moppar på banan och extra många åskådare på plats för att se "jubileums-runet"! Moppegeneralen Gunnar Jalling och hans "generalstab" av hängivna Östra Grevie bor hade som vanligt skapat ett bra arrangemang.

Skrivaren av dessa rader var vid Moppestarten på möte i Göteborg men dottern Linda var på plats och både fotade och filmade så även jag i efterhand kunde få den riktiga moppekänslan.

Och för att även ni som inte var på plats skall få denna känsla kan ni gå in på officiella Mopperun FaceBook-sidan: https://www.facebook.com/pages/East-Grevie-Supers-Moppe-Run/249978315037531 , där framförallt Claus Wutzler bjuder på många härliga bilder.

För er som aldrig sett mastodontfilmen "Invasion i Östra Grevie" klicka här.

Samling innan start av Mopperun 2019

Man ska sitta skönt och med stil när man kör moppe. Blå moped med aphäng

Lite rost på mopeden hindrar inte entusiaster från att susa fram över de skånska slätterna

Text. Leif Almö
Foto: Linda Almö
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com