Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Bärnstensmuseet

Om du är på jakt efter bärnsten är Falsterbonäset det rätta stället att leta på. Under stormväder sköljs bärnstenarna in på stranden och sedan är det fritt fram att leta efter ”Östersjöns guld”.
Stenarna, med sin fina guldgula färg, var en av våra allra första handelsvaror och man har hittat flera smycken och amuletter av bärnsten längs vikingarnas handelsvägar.
För femton år sedan bestämde sig Leif Brost för att öppna Bärnstensmuseet i Kämpinge. Han hade vid det tillfället i många år slipat och sålt egna bärnstenssmycken av bärnsten han hittat själv. Idag köper Leif Brost istället in denna tjusiga sten från hela Östersjön.

”Frusen historia” kallas en av avdelningarna på Bärnstensmuseet. Här visas bärnstenar med fastnade insekter i; bland annat en spindel som just var i färd med att närma sig sitt byte och ett insektspar som olyckligtvis blev fast i den klibbiga kådan. Utställningen är ständigt växande och själva museet har fått byggas ut. Huset är byggt av bland annat drivved och bara byggnaden i sig är värt ett besök.

På museet får man också tips om var man lättast hittar denna eftertraktade förstenade kåda samt hur man ser om det verkligen är en äkta bärnsten man har i handen. Något som visade sig inte vara en bärnsten är den gigantiska klump på blygsamma 238 kilo, som står i entrén. Vad man trodde var ett riktigt kap då man drog upp den ur havet vid Gotland 1988 visade sig vara för ung för att kallas bärnsten. Ändå har den sin hedersplats på museet då den ju faktiskt för ett litet tag troddes vara en av Östersjöns alla guldklimpar.
Bärnstensmuseet har cirka 45 minuter långa rundvisningar för utflyktsgrupper och det finns möjlighet att guidas med svenskt, danskt, engelskt eller tyskt tal.

Annonser







Annonsera här!
annons@vellinge.com