Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Falsterbo Museum

Falsterbo Museum byggdes 1940 och fick sitt nuvarande namn 1968 efter att från starten 1930 hetat Falsterbo Naturskydds- och Fornminnesförening.
Museet har en bred och intressant samling som speglar traktens historia från stenåldern, vikingatiden, visar modeller av slott från 1200-1300-talet och Falsterbos storhetstid där ”sillaobjekt” och dåtida keramik lyfts fram. Även objekt från posten som etablerades redan 1768 och järnvägen som upphörde först 1971 finns här tillsammans med en bärnstenssamling. 

Du finner även en interiör från en gammal specerihandel samt en samling av olika fåglar och djur som genom åren funnits och finns på Falsterbonäset. Det finns många andra samlingar, vi rekommenderar ett besök så lär du känna Vellinge Kommuns och speciellt Falsterbo och Skanörs historia ännu bättre.

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com