Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Falsterbo fågelstation

Vid Falsterbo fågelstation, nyligen fyllda femtio år, pågår sedan länge forskning kring fågelflyttningen, genom bland annat räkning och ringmärkning av de flyttande fåglarna för att kunna undersöka förändringarna i de skandinaviska fågelbestånden. Resultatet är mycket värdefullt i arbetet att skydda de olika miljöer som fåglarna vistas i under delarna av året.
Sista söndagen i augusti arrangeras populära ”Bivråkens dag” på Skanörs Ljung, med syfte att genom föredrag och guidning intressera allmänheten för fåglar och fågelskydd. Arrangemanget har visat sig vara mycket gynnsamt då tusentals nyfikna varje år guidas runt Falsterbo fågelstation. Särskilt uppskattat är momentet då besökarna själva får möjligheten att ringmärka nyfångna fåglar.

AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com