Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Fotevikens meny i toppklass

När Fotevikens restaurang bjöd in till gästabud höll kvällens 9-rätters meny absolut bästa klass. Rubriken är något missvisande, denna kväll bjöds på en meny som mycket väl kan kallas en av Skånes bästa. Till detta serverades givetvis utvalda drycker.

Alla på plats var lyriska, det var bara för köksmästaren Mattias Persson och hans personal att supa in lovorden som kom från alla håll! Mellan rätterna bjöds även på spännande berättelser om Foteviken och Vellinges historia.
Värd för kvällen var Den Fede Gåsen som består av Mattias och Pelle Persson (ej släkt men med samma efternamn). Många gäster var på plats, bland annat Fotevikens museichef Björn M. Buttler Jakobsen.

Fram med "hagelappen", den behövs när du skrollar ner och njuter av läckerheterna som serverades denna kväll. Givetvis med råvaror och kött hämtade från i första hand lokala bönder och producenter.

Välkomstplatta:
Fylld med dom finaste korvarna, ostar och det möraste kallskurna till detta picklade grönsaker och vårt goda grova bröd.

Helgrillade rötter och lökar. Säsongens bästa rotfrukter och lökar kolgrillade i sitt skal. Bönor och ärter vända i vilda örter, torkat surdegsbröd och picklad svamp

En mogen getost från Villhemdals gårdsmejeri, rostade rödbetor, must från Kivikås Frukt & en lagrad vinäger från Normandie

Spickesill med lök, senap & rågbröd

Fisk & skaldjurs soppa, saffran och fänkål

Långtids bakat fläsk inlindat lammhjärta fyllt med lingon, vårlök samt honung till detta glödbakad rotselleri

Gris från Linderöd med hyllebärssky, rostade hasselnötter, friterad svål rökt majonnäs samt smörbakad majrova

Enbärsmarinerad hjort serveras med rosmarinkokt äpple. smålök, äpple, rökt grissida samt en kraftig calvadossås. Hyllning till normanderna

Utvalda ostar från gårdsmejeri i trakten, kummin knäcke och nypon marmelad


Fotevikens utsökta specialöl och vin passade perfekt denna kväll

En nöjd köksmästare Mattias Persson med personal hyllades


Text & Foto: Leif Almö
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com