Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Sköna toner i Falsterbo för läkare

Vid onsdagen jubileumskonsert "Kunskap för ett bättre liv" i vackra Falsterbo Kyrka bjöds på sköna toner under ledning och ackompanjemang på flygeln av Sixten Nordström. Solister var sjönsjungande Elinor Fryklund och skicklige saxofonisten Mattias Lind från Musikhögskolan i Malmö.


Trion Sixten Nordström flygel, Elinor Fryklund sång och Mattias Lind, saxofon.

Inte minst Sixten Njordströms underfundiga presentation av de olika musikstyckena var en höjdare. Det blev en oförglömlig kväll med en skön blandning av 13 pärlor från Franz Lehar "Meine Lippen Sie küssen so heiss, Vincent Youmans "Tea for two" , Puiccinis "O mio babino caro" till Gershwins "Summertime".

En bra konsert skall upplevas med olika sinnen. Trots jag varit Vellingebo i 30 år var det första besöket i Falsterbo Kyrka vilka har sina rötter i 1300-talet. De mästerliga altarskåpen från medeltiden och orgeln från 1700-talet var en perfekt inramning av konserten.


Altarskåpet från 1500-talet

Under 80 år har organisationerna Rotary Doctors Sweden, Läkarbanken och Svenska rotarianers fond för internationellt utvecklingsarbete, U-fonden verkat för möjligheter till bättre hälsa och god utbildning med utgångspunkt "Hjälp till självhjälp". Jubileumskonserten "Kunskap för ett bättre liv" var ett samarrangemang mellan Rotary Doctors Sweden, Rotary Sweden U-fonden och Svenska Kyrkan.

Leif Almö
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com