VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Falsterbo

Falsterbo var en gång tillsammans med Skanör en av Nordens största städer. Idag har den minskat i storlek men kvar finns korsvirkeshusen och de stenlagda gatorna. Sedan slutet på 1800-talet är Falsterbo en av de klassiska badorterna och den milslånga stranden bjuder på Sveriges bästa bad enligt många.  
Här finns Sveriges äldsta fyr med anor från 1300-talet. I Falsterbos gamla stationshus ligger populära Falsterbo Konsthall, vilken erbjuder kontinuerliga utställningar. Runt om i Falsterbo finns dessutom ett flertal konstgallerier, på sommaren ännu fler, men även lokala konstnärer med egna ateljévisningar.  Dessutom har Falsterbo en av norra Europas främsta fågelskådarplatser där ornitologer från hela världen möter upp.

För alla hästintresserade  är Falsterbo välkänt – det är nämligen här den fartfyllda Falsterbo Horse Show varje år äger rum i juli. Hit kommer världsstjärnor och elitryttare med medaljer från OS, VM och EM inom dressyr eller hoppning, som Malin Baryard, för att tävla tillsammans med våra framtida ryttarlöften. Ridsporttävlingar har varit en viktig del av Falsterbo sedan 1920-talet och sedan 1969 har Falsterbo Horse Show hållits på samma plats som idag.

Falsterbo har en spännande historia och för den som vill veta mer om stadens förflutna är Falsterbo museum utmärkt att besöka. Här finns en stor samling föremål och fynd som vittnar om livet i staden från stadens uppkomst på 1200-talet och framåt.

Typiskt för Falsterbo förr i tiden var pittoreska korsvirkesgårdar med halmtak och gator till stor del täckta av flygsand. Församlingskyrkan från 1300-talet hotades vid ett tillfälle att övertäckas av denna sand, men tack vare de envisa byborna som lyckades skyffla undan sanden kunde kyrkan räddas.

Natursköna Falsterbo finns mycket att upptäcka!
Annonser


Årets företagare

Vellinge kommuns pristagare för 2015
Läs mer »


Annonsera här!
annons@vellinge.com