Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Konst & Kultur

Bärnstensmuseet

För femton år sedan bestämde sig Leif Brost för att öppna Bärnstensmuseet i Kämpinge. Han hade vid det tillfället i många år slipat och sålt egna bärnstenssmycken av bärnsten han hittat själv.
Läs mer »


Falsterbo Museum

Museet har en bred och intressant samling som speglar traktens historia från stenåldern, vikingatiden, visar modeller av slott från 1200-1300-talet och Falsterbos storhetstid där "sillaobjekt" och dåtida keramik lyfts fram.
Läs mer »


Konsthallen på Falsterbo Strandbad

Konsthallen presenterar inspirerande och utmanande konstupplevelser med spännande teman och olika uttrycksformer.
Läs mer »
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com