VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

MåkläppenNaturreservatet Måkläppen är ”ön” som ständigt ändrar form och storlek. Numera är Måkläppen sällan en ö, en lång sandrevel förbinder den till land om det inte är högvatten. Att Måkläppen, som är uppbyggd av sandavlagringar, under alla år ständigt ändrat form beror i första hand på havsströmmarna och höststormarna.
Måkläppen ligger rakt utanför Nabben och är ett säl- och fågelskyddsområde, en populär uppehållsplats för grå- och knubbsäl men även häckningsplats för kustfåglar.

Vid inventeringar de senaste fem åren har bland Havstrut, gråtrut, gravand, mellanskarv, strandskata, skärfläcka, större strandpipare, svartbent strandpipare, tofsvipa, rödbena, silltrut, fiskmås, skräntärna, småtärna och silvertärna observerats.
Man får beträda Måkläppen embart mellan 1 november och 31  januari. Övriga tider råder beträdandeförbud.

Annonser


Årets företagare

Vellinge kommuns pristagare för 2015
Läs mer »


Annonsera här!
annons@vellinge.com