Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Sevärt

Detta är vikingaland men redan långt innan fanns här en bofast befolkning. Området är ett av de första i Sverige som befolkades och tidigt var detta ett rikt landskap med sin bördiga jord och goda tillgång till fisk.  

Förutom stränderna, naturreservaten och det rika fågellivet finns här fornlämningar vilka sträcker sig tillbaks till stenåldern. Men även spännande arkitektur där Josef Frank är en av de mer namnkunniga arkitekterna.
Annonser

Annonsera här!
annons@vellinge.com