VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Höllviken

Största orten i Vellinge kommun är HÖLLVIKEN vilken med sitt strategiska läge utvecklats under de senaste 50 åren från populär badort och mest sommarboende till åretruntboende. På ena sidan Östersjön med en halvmil lång vit sandstrand med sandklitter, på andra en långgrund strand mot Öresund, vilken blivit populär bland surfare.  
Höllviken har sina rötter från vikingatiden och här fanns tidigare en av Nordens största marknadsplatser. Strax söder om Höllviken stod 1134 ett stort slag vid Foteviken mellan svenskar och danskar och sedan 1997 finns här ett stort vikingamuseum och vikingareservat.  

I Höllviken finns även Sveriges enda bärnstensmuseum. 
Västerut gränsar Höllviken till Falsterbokanalen där det även finns en småbåtshamn. Det finns ett populärt köpcenter, Toppen, och ett flertal affärer och restauranger.
Annonser


Årets företagare

Vellinge kommuns pristagare för 2015
Läs mer »


Annonsera här!
annons@vellinge.com