Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.Vi har fyra huvudstränder, var och en med sin speciella karaktär. Inte minst badhytterna, vilka är placerade både bakom och längs sanddynerna, har genom årtiondena givit de olika strandområdena sin säregna profil.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Vikingastaden i Foteviken

I ett sällsynt naturskönt område nära stranden och Höllviken brer den ständigt växande Fotevikens Vikingastad på hela 70 000 kvadratmeter ut sig. Här visar man med stor entusiasm och inlevelse hur ett dåtida samhälle fungerade samt vilket fantastiskt historiskt och maritimt kulturarv vi fått här i Skåne.

Detta annorlunda museum som drar fler och fler besökare för varje år kan bland mycket annat stoltsera med att vara världens enda ”vikingareservat”. 
När man kommer till Fotevikens vikingastad kan man få känslan att man just färdats i en tidsmaskin. 
Man kliver nämligen rakt in i ett nyuppbyggt vikingasamhälle med hus från 1000-talet rekonstruerade i full skala, och omges av fascinerande spår efter människor så långt bak som till stenåldern. Här är allt skapat efter gamla hantverksprinciper, historiskt källmaterial och arkeologiska fynd.

Fotevikens vikingastad är den ultimata platsen att besöka för den som är intresserad av vikingarna och deras leverne. Hit kommer långväga gäster för att få bo på typiskt vikingasätt i vikingahusen (lite mer moderna boenden finns för den som föredrar det). Här har man chans att uppleva en unik kultur samt god mat och dryck på Krog Viking, där maten är av ypperlig skånsk kvalitet.

Varje år arrangerar denna vikingastad ett nytt ”Slaget vid Foteviken”. Deltagarna av det träningsläger som då anordnas samlas på den strand där det stora slaget ursprungligen stod den 4 juni 1134, och kampen sätter på nytt igång, dock på ett något fredligare vis.

Sista veckan i juni varje år äger vikingamarknaden rum, som med sina 500 vikingaaktörer från olika länder, är en av Nordens största. 

Detta händer i Foteviken Vikingastad 2017: http://www.fotevikensmuseum.se/d/aktiviteter/program
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com