Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Nyheter om Vellinge

Vellinge.com håller dig uppdaterad med vad som skrivs om Vellinge och dess kommun genom att samla ihop nyheter från olika tidningar.
Klicka på "Läs mer" för att läsa fullt reportage hos respektive tidning som tillhandahållit nyheten.

Publicerad: 2023-11-20 11:01 | SVERIGES RADIO - P4 MALMöHUS

Kemutsläpp utanför Skanör-Falsterbo - befälhavaren döms

Kustbevakningens bild av palmoljeutsläppet utanför Skanör-Falsterbo 13 november.

Lyssna: D: Palmolja i havet

Förra måndagen upptäckte Kustbevakningen ett utsläpp av palmolja stort som 1200 fotbollsplaner utanför Skanör-Falsterbo.

Fartyget hade fraktat palmolja och bröt mot alla föreskrifter när de rengjorde sina tankers ute till havs. Befälhavaren dömdes till 37500 kronor i böter.

Utsläppet gick inte att bekämpa och kan skada sjöfågel. Palmolja bryts så småningom ner i vattnet.

...
 
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com