Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Nyheter om Vellinge

Vellinge.com håller dig uppdaterad med vad som skrivs om Vellinge och dess kommun genom att samla ihop nyheter från olika tidningar.
Klicka på "Läs mer" för att läsa fullt reportage hos respektive tidning som tillhandahållit nyheten.

Publicerad: 2022-05-13 10:06 | KVäLLSPOSTEN - NYHETER

Staffanstorps flyktingar tas emot av Vellinge: "Ynkligt"

Flyktingfrågan delar några av Skånes ledande moderater.  

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, riktar stark kritik mot Staffanstorps beslut att inte ta emot kvotflyktingar.

"..att vägra ta emot en anvisning enligt lag på fyra personer som kommer från flyktingläger och som valts ut som särskilt skyddsbehövande av UNHCR är inget annat än ynkligt."

Men Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, står på sig: 

- Jag trodde inte att jag skulle uppleva den dag då Moderater i Vellinge försvarade flyktingmottagande på det kommunala självstyrets bekostnad.

...
 
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com