Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Nyheter om Vellinge

Vellinge.com håller dig uppdaterad med vad som skrivs om Vellinge och dess kommun genom att samla ihop nyheter från olika tidningar.
Klicka på "Läs mer" för att läsa fullt reportage hos respektive tidning som tillhandahållit nyheten.

Publicerad: 2021-12-29 03:50 | SVERIGES RADIO - P4 MALMöHUS

Unik miljövänlig metod prövas när Vellinge kommun bygger testvallar

Erik Andersson, projektledare för skyddsvallsbygget, visar hur höga vallarna kommer bli i norra Ljunghusen. Drygt en och en halv meter i norra Ljunghusen.

Lyssna: Skyddsvallar APP

Skyddsvallsbygget runt Falsterbonäset ska avgöras i mark- och miljödomstolen i slutet av januari 2022 men redan nu testar man byggmetoden.

Fyra provvallar kommer uppföras för att se om den miljövänliga byggmetoden, där man bygger av lera och planterar växter på, funkar.

"Vi vill göra så lite inverkan på den befintliga naturen som möjligt så att det som finns där idag även ska finnas där efteråt", säger projektledare Erik Andersson.

...
 
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com