Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Nyheter om Vellinge

Vellinge.com håller dig uppdaterad med vad som skrivs om Vellinge och dess kommun genom att samla ihop nyheter från olika tidningar.
Klicka på "Läs mer" för att läsa fullt reportage hos respektive tidning som tillhandahållit nyheten.

Publicerad: 2021-09-08 13:53 | SVERIGES RADIO - P4 KRONOBERG

Flera fynd av giftig stekel i Kronoberg

Den giftiga blåsvarta björkstekeln.

Lyssna: Flera fynd av giftig stekel i Kronoberg

Flera fynd av den giftiga blåsvarta björkstekeln har gjorts i Kronoberg. Stekeln kan vara en fara för betande djur som riskerar att förgiftas om de får i sig larver. Fynden har gjorts i den södra delen av Växjö kommun i trakten av Ingelstad och Uråsa och i Öja, men även nära Linneryd i Tingsryds kommun. Länsstyrelsen uppmanar lantbrukare som har betande djur i hagar där björkar är angripna att under resten av september då larven är aktiv flytta djuren eller stängsla runt björkarna.
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com