Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

 Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur. Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

Boka hotellrum nu:


Ankomst datum:

Avresa datum:

Nyheter om Vellinge

Vellinge.com håller dig uppdaterad med vad som skrivs om Vellinge och dess kommun genom att samla ihop nyheter från olika tidningar.
Klicka på "Läs mer" för att läsa fullt reportage hos respektive tidning som tillhandahållit nyheten.

Publicerad: 2021-09-01 14:30 | SVERIGES RADIO - P4 KALMAR

P4 Kalmars naturexpert hoppas få se tusentals rovfåglar i helgen

Pav Johnsson, P4 Kalmar djur- och naturexpert.

Lyssna: Falsterbo Bird show

Falsterbo horse show har du säkert hört talas om, men i helgen är det dags för Falsterbo bird show, där P4 Kalmars djur- och naturexpert Pav Johnsson ska vara konferencier.

Han hoppas få se hundratals, eller tusentals, rovfåglar. 

"Rovfåglar tycker inte om att flyga över vatten, så en stor del av Skandinaviens rovfåglar kommer röra sig i sydvästlig riktning och tillslut hamnar de ute på Falsterbo-halvön", säger Pav Johnsson. 

...
 
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com