Show English version

VELLINGE - Höllviken - Falsterbo - Skanör - Västra Ingelstad - Östra Grevie

De publicerade bilderna visar landskap, natur och kulturmiljöer från Söderslätt och Näset.Från 2010 arrangeras ett årligt evenemang benämnt Falsterbo Bird Show.Vi erbjuder fem olika golfbanor, vilka alla är mycket populära och varav tre av dem är omgivna av storslagen natur.är ett av Sveriges största internationella sportsevenemang, kolla in fler evenemang Den äldsta bebyggelsen i Skanör dateras från 1000-talet. Charmiga Skanörs historia sträcker sig så långt bak som på 1100-talet och var under medeltiden, tillsammans med Falsterbo, en av Nordens största städer med sina drygt 30 000 invånare.
BOKA DIREKT!

När ordet demokrati blir en floskel

När kommuninvånarna 23 maj bjöds in till Öppet Hus i Vellinge kommunhus under parollen "Ställ frågor till dina politiker" var det vara bara moderater Vellingeborna fick träffa denna dag.

Därför reagerade några partier blixtsnabbt. Tio dagar innan Öppet Hus gick man ut med en pressrelease* och mullrade om demokrati och "rättvisesynpunkt", pekade på att moderaterna endast representerade 48% i Vellinge Kommun och övriga partier 52%. Undertecknat av Rolf Erichs, Nya Listan - Angela Everbäck, Miljöpartiet - Björn Axtelius, Socialdemokraterna och Henrik Thorsell, Liberalerna.

Men även ovan nämnda kvartett har lite svårt med fakta "…ur demokratisk- och rättvisesynpunkt". Varför bjöds inte** även Vellinges fjärde största parti in, Sverigedemokraterna, för att underteckna skrivelsen? De är större både än Nya Listan samt Miljöparitet och endast 0,3 % mindre än Socialdemokraterna.

Om man inte anser SD "värdiga" att platsa bland de som undertecknat bör man i ärlighetens namn inte heller använda SD´s valresultat när man gör jämförelsen att moderaterna "bara" har 48% och övriga partier 52%. Således representerar de som undertecknat endast 37,1%. Således innebär detta att de partier som undertecknat skrivelsen är i klar minoritet mot moderaterna. Även om SD fått vara med hade man fortfarande endast representerat 46,9 % av väljarna. Hur man än vrider och vänder på det är dock Moderaterna i majoritet i kommunfullmäktige.

Kvartetten ovan avslutar sitt brev med "Tyvärr visar inställningen på en syn på demokrati som vi inte delar." Man skall vara försiktig med ordet "demokrati", det blir lätt en floskel om man anser det bara gäller andra men inte en själv.

De partier vilka är representerade i Kommunfullmäktige borde varit på plats i Kommunhuset. Annars bör moderaterna nästa gång Vellinge kommun bjuder in till Öppet Hus, ändra inbjudan till "Ställ frågor till moderaterna" så är alla bekymmer ur världen. Eller?

*/ Artikel i Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/2016-05-13/oppet-hus-i-vellinge-favoriserar-moderaterna
VELLINGE 13 maj 2016 06:00

"Öppet hus i Vellinge favoriserar Moderaterna"

På lördag håller Vellinge kommun Öppet hus i kommunhuset. Detta är ett positivt initiativ från kommunens sida.

Tyvärr har man valt att vända sig enbart till knappt hälften av kommunens invånare med programpunkten "Ställ frågor till dina politiker". Inbjudna politiker att svara på frågor är de fem moderaterna Carina Wutzler, Anna Mannfalk, Ola Freij, Hans Cedergren och Gustaf Schyllert. Dessa representerar cirka 48 procent av väljarna. Detta är ur demokratisk- och rättvisesynpunkt inte acceptabelt.

De 52 procent väljare som i senaste valet valde ett annat parti göre sig inte besvär. Deras politiker är inte inbjudna.

Vi anser naturligtvis att det hade varit trevligt om Moderaterna också ansåg oss andra politiker som en del av Vellinge kommun.

Tyvärr visar inställningen på en syn på demokrati som vi inte delar.

Rolf Erichs-Nya Listan
Angela Everbäck-Miljöpartiet
Björn Axtelius-Socialdemokraterna
Henrik Thorsell-Liberalerna


**/ Då Vellinge.com inte har några kontakter hos Sverigedemokraterna i Vellinge ringde vi upp SD´s ordförande Mats Carlström och fick då besked att SD inte kontaktats.


Vellinge.com / Leif Almö
Juni 2016
AnnonserAnnonsera här!
annons@vellinge.com